Gewoon twee berichtjes. Ik weet het niet meer…….

“‘Geen bewijs voor effect homeopathie’
LONDEN – Voor het nut van homeopathische middelen is geen enkel bewijs en de discussie daarover moet nu maar eens zijn afgelopen. Dat staat in het toonaangevende Britse medische tijdschrift The Lancet van vrijdag.

Britse en Zwitserse wetenschappers hebben 110 onderzoeken naar het effect van homeopathische middelen en therapie?n opnieuw bekeken en geen bewijs gevonden dat de pillen en druppeltjes beter werken dan een placebo. In tegenstelling daarmee leverde onderzoek naar conventionele medicijnen ‘sterk bewijs op voor specifieke effecten’ ervan, aldus het vakblad. “

en:

Bewijs voor biochemisch effect van nepmedicijnen
Uitgegeven: 25 augustus 2005 12:43 Laatst gewijzigd: 25 augustus 2005 12:56 ANN ARBOR – Nepmedicijnen stimuleren in de hersenen de aanmaak van lichaamseigen pijnstillers. Dat blijkt uit een onderzoek dat woensdag is verschenen in The Journal of Neuroscience.
“De bevindingen weerspreken de gedachte dat het placebo-effect alleen maar psychologisch is”, stelt onderzoeker Jon-Kar Zubieta van de Universiteit van Michigan in Ann Arbor.

De onderzoekers gaven veertien vrijwilligers een injectie met een zoutoplossing in de kaakspieren. Aangezien de hersenen onmiddellijk aan het werk gingen om de pijn te verdoven, verhoogden de onderzoekers de dosis om de pijn op peil te houden. Toen de proefkonijnen hoorden dat ze een pijnstiller kregen (wat een fopmiddel was), bleek het lichaam zich nog beter tegen de pijn te weren.

Kees

Advertenties

Gepubliceerd door

Kees Dullemond

trainer en coach.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s