Nadat ik het boek van Lawrence Joseph, Apocalypse 2012, gelezen had en vervolgens een paar nachten slecht sliep 😉 had ik behoefte aan andere perspectieven op 2012. Ik kwam op dit interessante artikel van Jan Wicherink:

Enkele 2012 mythen ontzenuwd:

“Wereldwijd is de interesse voor de 2012 thematiek in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Er gaan velen verhalen rond over wat het jaar 2012 waarin de mythologische Maya kalender afloopt in zal houden. Velen serieuze onderzoekers hebben dit onderwerp onder de loep genomen en daar een betekenisvolle bijdrage aan geleverd. Te denken valt aan mensen als Jose Arguelles, John Major Jenkins, Geoff Stray, Carl Johan Calleman, Vincent Bridges. Hoewel deze onderzoekers het vaak onderling niet altijd met elkaar eens zijn, hebben ze één ding gemeen en dat is dat ze hun bevindingen en zienswijze over the 2012 onderwerp niet uit de lucht grijpen maar gebaseerd hebben op serieus (‘wetenschappelijk’) onderzoek.”

lees hier verder

Wat mij vooral aanspreekt is het idee dat angst een slechte raadgever is en bewustzijnsontwikkeling in de weg zit, onvrijheid creeert.

Advertenties

Gepubliceerd door

Kees Dullemond

trainer en coach.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s